המתאבל עליו מתאבל עמו – כשהאבלים בחו"ל

שאלה:

אם אמי יושבת שבעה ונוהג גם בי דיני אבלות כשהיא יושבת בחו"ל ואני כאן בארץ האם הדינים משתנים?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות, יש שהקלו שדיני האבלות נוהגים רק כשיש מהאבלים עמו באותה העיר, אבל למעשה נהגו להחמיר בזה [כמובן המנהג הוא רק עד מוצאי שבת של השבעה ולא כל ימי השבעה].

מקורות:

ראה פתחי תשובה סי' שעד ס"ק ד. יסוד המחלוקת שם אם האבלות הזו היא משום כבוד המת או משום כבוד האבלים.