האם מה שנחשב עשבים שוטים בערוגה ציבורית יכול להחשב הפקר וניתן ללקט

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים, בערוגה ציבורית של העירייה שבה שתולים צמחי נוי, הבחנתי בנבטים שנבטו מזרעים שהגיעו לשם מעץ הגדל במגרש פרטי הסמוך לאותה ערוגה. אני יכולה להניח במידה רבה של ודאות שעובדי הגינון מטעם העירייה ינכשו את אותם הנבטים וישליכו אותם כעשבים רעים ולכן אני מסיקה שיתכן שניתן להחשיב את הנבטים האלה הפקר. האם מותר לי לקחת מן הנבטים האלה או שיש בזה מן הגזל או עברה אחרת?

תשובה:

שלום וברכה,

הנבטים שנבטו כתוצאה של העץ פרטי שגדל בסמוך, מותר לקחתם. ואין בזה חשש גזל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קנה סעיף ל לגבי שורשים שפושטו לחצר פרטית. ושם מבואר שתוך ט"ז אמר שייך לבעל האילן, ויותר מכך שייך לבעל החצר, וכאן נבטים לא נחשב לחלק מהאילן, ולכן לא שייך לבעל האילן. ובפרט שמסתבר שבעל האילן מפקיר אותם ואין לו צורך בזה.

הצטרף לדיון

תגובה 1