לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם יש הוכחה מדעית שהעולם בן מליוני שנים?

שאלה:

בס"ד שלום רב כיצד אדם חרדי מאמין בה' ובתורתו תורת אמת , רשאי להגיב לכל מיני דעות מדעניות הסוברות כי העולם נברא לפני מיליארדי שנים ולא תשע"ט שנים ? האם יכול להיות שהזמן מחושב בצורה אחרת כלומר שנה אחת כאן בעולם היא כמו דקה בשמיים ? כמו שהזמן עד ביאת המשיח מתחלק לעד סוף , לפי שבוע שלנו . כך שכל יום בשבוע דומה לאלף שנים וכי לאחר שנת 6000 משיח יגיע בוודאות ? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

התשובה הרבה יותר פשוטה מזה… אין שום טיעון הוא הוכחה מדעית שעל פיה העולם בין מליוני שנים וכדומה, כל התיאוריה בנויה על כך שלפי השקפתם אין בורא לעולם, אלא הכל נעשה מעצמו בתהליך אבולוציוני, התחיל בחומר פשוט והתפתח וכו', לפי זה הם משערים בכמה זמן יכול להתרחש כזה הליך [אם בכלל??!! אבל זה לא הנושא עכשיו, תוכל לראות בענין זה הרבה תשובות כאן באתר לפי החיפוש אבולוציה]. אבל אם אכן יש בורא לעולם, הרי שגם הם מסכימים שהוא יכול לברוא עולם מלא ושלם בבת אחת ואין צורך להליך אבולוציני וממילא אין סיבה לומר שהעולם ישן כל כך. ממילא כל הויכוח הוא רק אם יש בורא לעולם או שהוא נעשה מעצמו. אם יש בורא או אפלו צד כלשהוא שאכן הוא קיים… גם הם מסכימים שהעולם יכול להיות בן 5700 שנה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    חלילה לחשוב מחשבות כפירה כאלה. הרי ברור שהקב"ה יתברך ברא את הכל. והוא ראשית לכל רק חשבתי אולי יש מקום לטענה שהוא ברא אותו לפני זמן רב יותר , והאדם נברא לפני תשעט שנה, כלומר האדם נברא ביום השישי, חשבתי אולי איכשהו חמשת הימים הקודמים היו יותר מ 5 ימים במובן שלנו

  2. אין סיבה לחשוב כך, כי אין בעצם שום תיאוריה מדעית שמבקשת לחשוב כך, אני חוזר ומסביר, המדע נצרך לומר שהעולם בן מליוני שנים בגלל שהוא מבין שהוא נעשה מעצמו לאט לאט, גם המדע מסכים שאם יש בורא לעולם אין סיבה לחשוב שהוא עתיק. ממילא אם אנחנו מאמינים באלוקים למה לחפש אפשרויות כמו זו שהזכרת? גם המדע לא מבקש אותן.

  3. בהרבה מקומות מובא שהימים הללו היו הרבה יותר מיום במושג שלנו (רק לחשוב שבאותו יום שנברא אדם הראשון, הוא נכנס לג"ע, חטא, גורש…) וגם בהרבה מקומות מסבירים שאולי כל מיני הוכחות שמצאו מדענים על דברים שנראה מדעית שקימים יותר מ5700 שנה זה סיבה אפשרית שהימים הם לא ימים כמו ימינו אנו

  4. נכון, אבל זו לא התיזה המקובלת ביהדות, וגם אין בה צורך, כל הוכחות המדענים מבוססות על תפיסה מוקדמת שהדברים היו אמורים להעשות מעצמם, ממילא בודקים תוך כמה זמן יכול להווצר דבר כזה מעצמו… אם יש בורא הכל יכול להעשות מיד…