ביטול הזמנת ציוד

שאלה:

אני משכירה ציוד לאירועים. מה הדין אם מישהו הזמין ציוד ובאותה שעה שהיה אמור לקחת אותו- התקשר לבטל? (במקרה אף אחד לא הזמין את זה באותה שעה.) האם צריך לשלם משהו? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אדם הזמין ולא שילם מקדמה, אין כאן קניין, ולכן אם ביטל אינו חייב לשלם פיצוי כספי על כך. אמנם אסור לבטל אם כבר סוכם בדיבור – משום איסור של 'מחוסרי אמנה'. אך כאמור אין על כך חובת פיצוי כספי.

אם המשכיר לוקח מקדמה נחשב לקניין, ואם הלקוח מבטל את העסקה חייב לשלם על כל העסקה, גם אם לא היה אחר שהזמין באותה העת.

בהצלחה.

מקורות:

ראה קצות סימן שלג ס"ק ב שלגבי השכרת רכוש אם ביטל לפני הקניין אין חובת תשלומים גם אם מחמתו נמנעו אחרים מלהשכיר.