תשלום לפסטיבל שכבר היה בשעות של סגירה

שאלה:

בס"ד נושא- תשלום לפסטיבל שלום וברכה! בחוה"מ פסח, ראינו פרסום לפסטיבל מסויים בישוב מסויים. בפסטיבל היה פרסום לבמה עם אומנים שמופיעים ברצף כל היום , מן יריד אומנים כזה , וקצת הפעלות לילדים. שעות הפסטיבל היו מ9:00 בבוקר כמדומני או 10:00, עד 21:00 בערב לפי הפרסום. נסענו לשם וכשהגענו (אזור 16:30- 17:00) המשטרה כבר לא נתנה לאף אחד להכנס אפילו לחניית רכבים, היה מלא. נסענו קצת חנינו בקרבת מקום, הלכנו ברגל והגענו לשערי הפסטיבל, גם שם כהולכי רגל אמרו לנו שאין כניסה, שכבר מלא וזהו. מאחר וכבר הגענו לשם, ראינו כביש שנוסע צמוד לגדר, וזה היה מקום יפה, אז לפחות נעשה טיול עם הילדים. התחלנו ללכת על הכביש בנחת. היה לנו נחמד וחשבנו שאולי הכביש מוביל בסוף לתוך הישוב אבל מבחינתנו כבר ויתרנו על הרעיון של הפסטיבל אם ילך ילך ואם לאו- לאו. אחרי הליכה כרבע שעה התברר שהכביש אכן מוביל לתוך אזור הבתים שבישוב, נכנסנו. גם כאן עדיין היינו מוכנים לכך שיהיה מחסום בין הבתים לפסטיבל. פתאום התברר שאין ומצאנו את עצמנו בתוך הפסטיבל. היינו שם כשעתיים וחצי בערך אולי שלוש. הילדות עשו יצירה אחרי שכבר כמעט סגרו את הדוכן, מהשאריות (פונפון צמר..) ובדיוק התחילה שם איזו הופעת ליצן לילדים. היתה שם פינת ליטוף שכבר התקפלה לפני ולא זכינו לה כלל. לאחר מכן קצת הסתובבנו בין דוכני הרוכלים, קנינו קישוט לבית ויצאנו. אציין, שמהבמה המרכזית שהיא עיקר הפסטיבל , לא נהנו כלל ולא ישבנו שם ולא כלום מחמת הערבוב בקהל, אלא רק מעט עם הילדים ובדוכני המכירה. ביציאתנו מן המקום, אשתי שמעה שאמרו משהו על כרטיסים . מבירור קצר התברר שכניסה למשפחה לפסטיבל עולה 150 ש"ח. ברור לי במאה אחוז שלא הייתי מגיע לפסטיבל אם הייתי יודע על זה מראש, בפרט כשידעתי על זה שאני לא הולך להנות מהבמה המרכזית. ברור לי גם שאם הייתי מראש מחליט לבוא ולשלם לא הייתי מגיע בשעה כזאת של היום שזה לקראת סגירה (באמת בפועל רוב פעילויות הילדים הסתיימו כבר כשהגענו וכשיצאנו באזור 19:30 הסתיימו לחלוטין..) בירור לאחר מעשה בפרסום של הפסטיבל העלה שכן כתוב שם המחירים, אלא שפשוט אשתי לא שמה לב וכל שכן שלא דמיינה שזה מחיר כזה … ליבי נוקף בקרבי ואם צריך לשלם, אשמח לשלם עמ"נ להיות נקי. אשמח לדעת אם אני צריך לשלם במקרה כזה. תודה רבה וישר כח!

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום של 150 ש"ח הוא על כל הפסטיבל בכללותו, והעיקר מהבמה המרכזית. ולכן אם הבמה המרכזית כבר הסתיימה, ושאר ההרפתקאות הסתיימו, משעה זו כבר לא גובים שכר, ולכן אין חובת תשלום. אך ראוי שאם יש אפשרות לאתר את בעלי הפסטיבל, לשאול אותם האם לשלם חלק קטן על הנאות שאכן כן נהנתם. אבל התשלום צריך להיות תשלום סמלי בלבד.

בהצלחה.