אשה בבית הכנסת באמצע התפילה

שאלה:

שלום יש בית כנסת מסויים שחלק המתפללים נותנים לאישה מבוגרת שבאה לאסוף צדקה,לשבת ליד הבימה וזאת על מנת לא תשב בחוץ כשקר/חם. היא נמצאת בצד של הבימה גם בזמן קריאת התורה. האם מותר להתפלל במניין כזה,שיש אישה בתוך עזרת הגברים? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור להתפלל שם, אמנם לא ראוי להכניס אותה למרכז בית הכנסת, אפשר לתת לה לשבת באיזו פינה, אבל סוף סוף מדובר באשה מבוגרת ורק אשה אחת ובמצב מורכב, ואין כאן חשש של פריצות. רק כמובן אין לעמוד ממש בסמוך לה ולהתפלל אפשר לעמוד קצת בצד עם הפנים קדימה.

הצטרף לדיון

תגובה 1