תשלום מהביטוח עבור נזק לרכב

שאלה:

שלום וברכה במהלך נסיעה עירונית תוך שאני מסתכל בנייד (בעוונותיי) התנגשתי קלות ברכב שנסע בכביש. העברתי לו פרטים והצעתי לו לתבוע את הביטוח של הרכב שלי, למרות שמדובר בנזק של 1500-2500 ש"ח בערך, הואיל ובעסקת הליסינג של הרכב שלי אין השתתפות עצמית ולכן אין לי בעיה שהוא יתבע גם על סכום קטן. הוא לא מעוניין לתבוע הואיל והרכב בו הוא נהג מעוקל וכך כל סכום שייקבל יועבר לעיקול, והציע שאשלם לו סכום סמלי כלשהו במזומן. האם עלי לפצות אותו בדרך זו (כחיוב או בגדר "ועשית הישר והטוב")?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה ממציא תשלום על ידי ביטוח, נחשב שאתה משלם את הנזק בצורה טובה ומעולה, ולכן אין אפשרות לחייב אותך לשלם בצורה אחרת, ובפרט שאם תשלם מכיסך יהיה לך הפסד. העובדה שהוא לא מעוניין בסוג תשלום כזה לא מחייב אות לשנות ולשלם מכיסך הפרטי.

בהצלחה.

מקורות:

מזיק שמאפשר לניזק לגבות מחברת הביטוח, דינו שמזיק שמשלם שלא יכול הניזק לומר תשלם לי מזה ולא מזה, וזכותו של המזיק לשלם באיזו דרך שמעוניין לשלם – אם תנאי התשלום שווים.