נימוס בין אשה לגבר זר

שאלה:

בסד שלום כבטוד הרב רציתי לשאול האם : מותר לאישה לקרוא לבעל מכולת בשם שלו שהי צריכה לשאול שאלה לגבי מחיריםן במכולת ? האם כשהי עולה לאטבוס ואו יורדת האם מותר לה להגיד לנהג תודה רבה ? אשמח לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

כל מה שמקובל מבחינת נימוס זה בסדר, העיקר להמנע מקירבה וחברות, נימוס מקובל מותר. לכן מותר לומר תודה רבה לנהג, ובדרך כלל אין איסור לקרוא לו בשמו הפרטי בתוך מכולת הומה, הכל לפי הענין.

שבוע טוב.