ליל טבילה – דאורייתא?

שאלה:

שבוע טוב קיום יחסים בליל הטבילה היא מדאורייתא או מדרבנן. וגם דיני הרחקות מדואורייתא או מדרבנן.? תודה

תשובה:

שלום רב,

1. מצוות עונה היא דאורייתא. ודאי שאפשר להחליט שלא מקיימים יחסי אישות באותו יום מכל סיבה שהיא, ואז אין חובה מדאורייתא. אמנם בשו"ע אבה"ע סי' עו כתב שעד שלא קיימו מצוות פריה ורביה אסור לדחות כלל משום מצוות פר"ו אבל במקרים מסויימים ניתן לדחות ואין בזה בעיה הלכתית כפי שהבאנו בשאלות שונות כאן באתר, וממילא ברור שאין בזה איסור דאורייתא.

2. הרחקות שיש באישה נדה אינם דאורייתא אלא מדרבנן.