חשש לגבי תרומות ומעשרות בפירות וירקות

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב, האם מותר להקל ולאכול מפירות וירקות שנקנו ממספר מקומות ואין לנו מושג האם הופרשו תרומות ומעשרות והאם יש חשש ערלה ושביעית וכו', לכן, האם מותר להקל ולאכול ללא הצורך לעשות דבר? נשארו לנו הרבה פירות וירקות והוריי לא רוצים לזרוק… *להבא כמובן תהיה הקפדה במקום הקנייה. תודה מכל הלב, אתר נפלא.

תשובה:

שלום וברכה

את הירקות יש לעשר, אין כל מקום להקל מספק, פשוט מעשרים ללא ברכה, הנוסח מצוי בסידורים, ניתן גם לראות כאן כיצד זה נעשה.

לגבי הפירות יש בעיה נוספת של ערלה, כדאי לפנות לאתר של בית המדרש אמונת אי"ש בירושלים, הם בודקים כל הזמן את אחוזי הערלה בשוק ולפי זה מפרסמים באלו פירות יש לחשוש בכל רגע נתון.

בהצלחה