התייחסות למייל שנשלח בשבת

שאלה:

מה הדין אם אחד מהמנהלים במחלקה שלי שולח מיילים ביום שבת בזמן שגם אני ברשימת תפוצה. הוא לא מצפה ממני שאענה או אקרא את זה בשבת אלא רק שאראה את זה ביום ראשון בבוקר? מה הדין? מה לעשות? האם מותר לי לקרוא בכלל את המייל שלו?

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא, שכיון שזה נעשה על ידי אדם אחר, האיסור ליהנות ולהשתמש בזה הוא רק במוצאי שבת בזמן שנצרך כדי לעשות את הפעולה. נניח אדם בישל בשבת, אם הוא יהודי דתי מותר לאדם אחר לאכול את זה במוצאי שבת מיד, ואם הוא גוי או לכל מהדעות גם בחילוני, ממתינים במוצאי שבת כשיעור הזמן שלוקח לבשל את המאכל. לגבי שליחת מייל מדובר בדקות ספורות כמובן.

לכן את יכולה להתייחס ביום ראשון בבוקר.

אם יש לך אפשרות להעיר לו בצורה נעימה שלא מכובד לשלוח מייל בשבת לאנשים דתיים וזה פוגע ברגשותיהם, עדיף, אבל לא באופן שיגרום לך אי נעימות בעבודה.

שבוע טוב.