כיצד ניתן לתקן גזל של הפרעות?

שאלה:

שלום כיצד ניתן להשיב גזל של פטפוטים והפרעות בשיעורים על חשבן המורה והבנות? וכן לעיתים פטפוטים על חשבון זמן התפילה? (אם זה הפריע להם להתרכז) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הפרעות ופטפוטים שמפריעים למורה או לתלמידים, האיסור הוא "לא תונו" הונאת דברים. המושג גזל זמן וגזל שינה אין לו משמעות בהלכה אין מושג לגזול זמן או לגזול שינה, האיסור הוא לצער את השני. ולכן כל הפרעה שאדם גרם לחברו לא שייך בזה השבה ותשלומים. והתיקון לזה על ידי שירצה את חברו בבקשת מחילה.

בהצלחה.