טבילה בלי שבעה נקיים האם מועילה למנוע איסור כרת?

שאלה:

כבוד הרב שלום: שמעתי דבר שנראה בעיני מוזר האם טבילה אחת לאישה ללא בדיקה ולאחר מכן תוכל לקיים מיד יחסים בלי בדיקת שבע נקיים? מועילה וכביכול הגבר ניצול מאיסור כרת? או שזה טעות . ומי שנוהג כך להנצל מאיסור כרת מטעה את עצמו?

תשובה:

שלום וברכה,

זה נכון באופן עקרוני, שהרי מעיקר דין תורה יש חילוק בין נדה לזבה, ובעוד שזבה [בלי להכנס להגדרה ההלכתית מה זה זבה שיש בזה אריכות רבה בגמרא ובראשונים, ראה בית יוסף יו"ד סי' קפג] צריכה שבעה נקיים מהתורה, נדה טובלת ביום השביעי לנדתה גם בלי שבעה נקיים אם אכן פסק הדם, ולזה צריך בדיקה אבל ביום הטבילה. כמובן שמדרבנן היא חייבת שבעה נקיים כמו זבה, ולעולם לא נתיר לאשה לטבול בלי זה כדי "להרויח" כרת, אנחנו לו הבעלים על התורה להחליט על מה מוותרים בשביל להרויח דברים אחרים, מבחינתנו צריך לקיים את ההלכה כצורתה.

כאמור בסיטואציות מסוימות האשה היא זבה שצריכה שבעה נקיים מן הדין, זה תלוי ברצף ראיותיה.

שבת שלום ובשורות טובות.