האם ראוי שרב ילך למסיבה של ילד גוי שאביו יהודי?

שאלה:

ערב טוב נושא ההתבוללות בארץ יחסית בהיקפו לחו"ל הוא מועט. ושאלתי היא: הוזמנתי להשתתף באירוע של ילד שאביו יהודי ואמו גויה. אני מכהן כרב ואיני חפץ בעידוד ההתבוללות. השאלה היא: האם עצם השתתפותי זה מעודד התבוללות? מאידך יש חשש של פגיעה ברגשות המשפחה המורחבת שרוצים בהשתתפות. ואולי זה יהיה ראשית תחילת של תהליך לעודד את האישה וילדיה להתגייר. מה כבוד הרבנים אומרים? ומה המקורות בבקשה. בברכת התורה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

התחושה שלי שאין ללכת לכזה אירוע, הילד הזה הוא גוי והאמא הזו היא נזק עצום לעם ישראל, ובני המשפחה צריכים להבין את זה. כמובן לא צריך להודיע בהפגנתיות שאתה לא בא, אלא לומר שיש התחייבויות קודמות… אבל קטונתי מלהכריע בענינים אלו, במיוחד שכל הניואנסים הדקים מאוד תלויים באוירה המקומית והרב המקומי יודע יותר להרגיש מה נעשה ומה יקרה. אבל באיזה שהוא מקום, הגם שאני לא חושב שהנוכחות שלך מעודדת התבוללות [היא בטח גם לא מעודדת גיור אגב], אבל היא מראה חולשה וקרירות מול הרעיון הבסיסי שמבחינתנו דת ישראל היא הכל בכל מכל כל, הציבור שלך צריך לראות רב גאה ולא רב מתרפס, לא בגלל שהם ירוצו להתחתן עם גויות, אלא כדי שהם לא ידברו באמצע קריאת התורה…

אבל שוב, קטונתי.

בהצלחה רבה ושבת שלום.