תכנון שפוץ אתר לטקס נוצרי

שאלה:

שלום וברכה, כלתי עובדת במשרד אדריכלים. המשרד קבל עבודה מהקרן קיימת לישראל לתכנן שיפוץ של אתר נוצרי בשם קאסר אל יהוד (נמצא על נהר הירדן לא רחוק מיריחו) באתר זה מגיעים נוצרים מכל העולם על מנת לטבול בירדן כחלק מטקס נוצרי, הם מקיימים שם גם תפילה. דרישת התיכנון היא הנגשה של השביל לירדן וכן שיפוץ סככות אשר מתפללים תחתן וכן שיפוץ שירותים וכיו"ב. האם יש איסור בדבר?

תשובה:

ראה שו"ע יו"ד ס'י קנא סעי' א':  “דברים שהם מיוחדים למין ממיני עבודת כוכבים שבאותו מקום, אסור למכור לעובדי אותן עבודות כוכבים שבאותו מקום….ואם פירש העובד כוכבים שהוא קונה אותם לעבודת כוכבים, אסור למכור אלא אם כן פסלן מלהקריבו לעבודת כוכבים. והוסיף על כך הרמ"א: "אסור למכור לעובד כוכבים מים, כשיודעים שרוצה לעשות מהם מים להטביל”. וראה בדרכי תשובה שם ס"ק כ' שהביא בשם הגר"ש קלוגר שהסתפק אם מותר לתווך בין גוי לגוי דבר שעשוי להביא את הקונה לשימוש של עבודה זרה. כלומר, כל סיוע למטרת עבודה זרה אסור. אולם לגבי שאלתך קצת קשה לאסור, משום שזה סיוע הרבה יותר עקיף. כך נטיית הלב, אבל קשה לקבוע מסמרות בשאלה זו.