מכירת סתם יינם לגוי

שאלה:

שלום וברכה. שאלות בענין יין נסך. 1. האם יהודי עובר איסור אם הוא מפרסם או משכנע אנשים (גויים) לקנות יין נסך (סתם יינם) אצל בעל העסק יהודי שאינו שומר תו״מ? יהודי הזה לא מרויח כלום מזה, אלא עושה טובה לבעל העסק. האם יש כאן משום מסייע ידי עבריין? 2. יהודי שעובד אצל בעל העסק גוי שהלה קנה מספר בקבוקי יין נסך. האם יהודי הזה יכול לצוות לפועלים שתחת ממשלתו שיחלקו את היין הזה ללקוחות גויים בתור מתנה? גם בזה הוא לא מרויח כלום מזה ישירות. אולי זה ישפיע על הלקוחות לקנות אצלם מוצר שלהם. תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שסתם יינם אסור בהנאה, נראה שאסור לסייע לאותו יהודי למכור את זה לגוי, שהרי הוא נהנה בכסף שמקבל.

במקרה השני אין הנאה ישירה ולכאורה מותר.