החייאה לאשתו נידה

שאלה:

שלום! בתקופה שבני הזוג אסורים באיסור נגיעה וקרה מקרה ואחד מבני הזוג איבד את ההכרה ח"ו ואין לידם כלל אנשים. האם מותר לבן הזוג השני לעשות לו החיאה? (אני חושבת שכן כי זה בגדר פיקוח נפש והצלת חיים)

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מדובר כאן בפיקוח נפש, ובאופן זה התיר הרמ"א בסי' קצה סעי' טז לבצע בה את כל הפעולות הנדרשות, מפני שהנגיעה בה אינה דרך תאווה אלא לצורך רפואי ולא מגע של חיבה, ומגע כזה אסור רק מדרבנן ובמקום סכנה אין איסור. אמנם השלחן ערוך שם החמיר בזה, משום שמדובר בעריות ובעריות הדין הוא שיהרג ואל יעבור, וזו אכן שיטה מחודשת מאוד. כמובן שאם יש שם אדם אחר שיכול לעשות אותו דבר יעשה זאת אדם אחר, וכן מה שאפשר לעשות בהפסק בגד חובה להקפיד על כך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    בהמשך לתשובה- רשמתם שאם יש אדם אחר שיכול לעשות זאת
    וכן אם יש בגד שיכול לשמש כחציצה יש לעשות כך.
    א. נגיד ויש שם אישה שיכולה לעשות את ההחייאה אבל הגבר
    הוא חזק יותר או שהאישה בבהלה ומתפקדת פחות טוב
    מה עושים בכזה מקרה?
    האם בכלל בכזה מקרה הבעל צריך לפנות לאישה ולהגיד לה
    לעשות זאת שהרי כל דיבור וכל שנייה שמתעכבת היא קריטית!
    ב. גם לגבי הבאת בגד כחציצה- מדובר בעוד שנייה קריטית! שמעכבת את הטיפול