גבית מחיר גבוה מלקוחות שמשלמים בהקפה

שאלה:

יש לי עסק עצמאי, יש לקוחות שמשלמים במקום, יש לקוחות פעם בחודש או חודשיים, אבל לפחות בצורה מסודרת, ויש לקוחות שצריכים לרוץ אחריכם עד שרואים את הכסף, האם להבא מותר לי לומר ללקוחות מן הסוג האחרון, באם אני מקבל את הכסף במקום מחיר הוא איקס אבל לאחר זמן זה מחיר אחר. או שיש בזה בעיה של ריבית או איסור אחר …?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר קוצבים ללקוח שתי מחירים, אם ישלם מזומן מחיר זול, ואם בהקפה ישלם מחיר יקר – נחשב לריבית.

עדיין יש פתרון, כאשר אתה מתנה שלקוח שמשלם מיד אפילו שנותן ש'יק דחוי מקבל מחיר נמוך, ורק מי שלא משלם כלל יצטרך לשלם מחיר גבוה, במקרה כזה מותר לגבות מחיר גבוה ללקוחות שלא משלמים מיידית.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן קעד. וכאשר מתנה שלקוח שמשלם בש'יק דחוי מקבל מחיר נמוך, מוכיח שהיוקר לא בגלל דחיית התשלום.