איך אפשר להיות בשמחה?

שאלה:

שלום תודה רבה רציתי לשאול כיצד אפשר לחיות בשמחה? אני מרגישה שכל הזמן אני רודפת אחרי משהו כלומר לדוגמא מחכה לחתונה של אחי כל השבועות ש לפני החתונה ולאחר שהחתונה נגמרת אני מחכה לשבת כיתה וכן הלאה… אני מרגישה שאני לא מנצלת את החיים.. כל הזמן אני מרגישה בעזה ודכדוך וזה לא כיף לחיות ככה. אשמח לעצה כיצד אוכל לצאת מה

תשובה:

שלום וברכה

התופעה שאת מציינת מוכרת, אבל דוקא את ממש גילית כבר את הפתרון וכתבת אותו בשאלה… תיקחי לך פנקס קטן ותכתבי כל ערב אילו דברים לדעתך עשויים להיות נעימים מחר, נניח שיעור שאת אוהבת, יציאה עם חברה, מאכל נחמד ספר יפה, אפילו דברים קטנים, אם תעשי זאת כל יום תתרגלי לחשיבה חיובית והבחנה בפרטים היפים והנעימים של החיים. במקביל כדאי שיהיה לך עיסוק שנותן סיפוק, איזו שהיא התנדבות קבועה וכדומה, זה ימלא אותך. השמחה האמיתי לא באה מכיף כזה או אחר, אלא מסיפוק ועשייה טובה.

בהצלחה רבה.