תמונות של נשים צנועות בעיתונים

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב האם מותר לאישה המתלבשת בצניעות להופיעה במודעות רחוב, או בעיתונים? שמעתי שאין הבדל בדין בין אישה חשופה לבין אישה המתלבשת בצניעות בתמונות כאלו האם זה אסור מהדין? חסידות לאסור? תודה וברכה

תשובה:

שלום רב,

אי אפשר לומר שזה אסור אם היא לבושה בצניעות. אבל ברור שמן הראוי שלא להשתתף בתמונות מסוג אלו שהרי כל כבודה של בת מלך פנימה ולא בפרסום שמטרתו מן הסתם היא למשוך קהל לקוחות. מסיבה זו בעיתונים החרדים נמנעים מלפרסם תמונה של אישה גם כאשר היא צנועה.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. למה אי אפשר לומר שזה אסור? וכי מותר לגבר להסתכל על אשה שלבושה בצניעות. האם לא עובר על איסור דאורייתא בזה. ולמה שיהיה מותר לאשה להחטיא גברים בהסתכלות עליה?

  2. מדובר בתמונה ובזה אין איסור גמור אא"כ זה ורם לו להרהור שאז עובר משום ונשמרת מכל דבר רע, כמו כן אדם בוחר במה להסתכל, לאשה מותר גם ללכת ברחוב, אבל בצניעות לא הכל זה אסור ומותר, ודאי מוטלת חובה על בת ישראל לשמור על צניעותה ועל כבודה בת מלך פנימה ולא להוות מכשול.