מכירת חמץ ללא רצון הבעלים – דיוטי פרי

שאלה:

הנה בעבר שאלתי אתכם בענין כשרות הדיוטי פרי מחשש חמץ שעבר עליו הפסח, וכתבתם שהוא אינו נמכר ולכך אין להתירו אפילו לא בדיעבד, אולם שמעתי וראיתי שכן העלו כמה פוסקים שזה נמכר ע"י הרב עמאר ורבנות לוד, והוא כתב כן בספרו שמע שלמה ח"ו, ואם אכן זה נמכר יש להתירו לפי הפוסקים שסבירא ליה שאין המכירה בטלה עי' אגרות משה ח"א סי' קמט ובחלקת יעקב ובילקוט יוסף ועוד.

תשובה:

יש מחלקות בפוסקים אם ניתן למכור חמץ של אדם שלא בידיעתו, וכל שכן כאן שהם לא רוצים במכירה ומוכרים חמץ בעיצומו של החג. לכן טוב עושים שמוכרים להם את החמץ כדי להרויח את הסוברים שזה מועיל, אבל לקנות לא כדאי שהרי יש רבים שסוברים שזה לא יועיל.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.