תהילים על עט – מוקצה / כיפה שנפלה בתפילה

שאלה:

הרב ישלי שתי שאלות אחד על שבת ואחד על יום חול 1 אםנישלי תהילים על עט ואם אני מזיז את התהילים אני נוגע גם בעט האם מותר לקחת את התהילים בשבת 2אם נופל לי הכיפה בתפילת 18 מה עושים

תשובה:

שלום וברכה

אין לטלטל תהילים אלו בשבת כיון שהעיקר הוא העט וזה נחשב כלי שמלאכתו לאיסור.

תתכופף ותרים, בלי זה לא תוכל להתפלל בכוונה [כמובן אסור להזכיר שם ה' בלא כיפה או כיסוי בשרוול]. אם תהיה לך כיפה גדולה יותר היא לא תיפול…