קניית פירות וירקות בחנות של גוי

שאלה:

בסד שלום לכבוד הרב רציתי לשאול האם מותר לקנות פירות ירקות מגוי ואו מערבי שמוכר בחנות שלו ? והאם צריך להפריש תרומות ומועשרות ? אשמח לתשובה בזה בבקשה

תשובה:

שלום וברכה

מבחינת חשש ערלה בפירות גוי בעיקר הדין יש להקל, כי אף שאיסור ערלה קיים גם בפירות של גוי, במקרה של ספק יש להקל, כיון שהגוי אינו מצווה בעצמו על דיני ערלה, ונמצא שהספק התעורר לאחר שהפירות יצאו ממנו, כך שאין חשש "קבוע" וניתן לסמוך על הרוב לומר כל דפריש מרובא פריש ולקבוע על ידי כך שהם לא ערלה.

תרומות ומעשרות גם אין בפירות גוי.

אבל כל זה רק אם היינו יודעים בבירור שהפירות האלו לא רק נמכרים בחנות של גוי אלא גם באו ממטעים של גוי…

הבעיה היא שחנויות של גויים בארץ ישראל בהחלט מביאות סחורה גם מהשוק הסיטונאי ויתכן בהחלט שמדובר בסחורה שגדלה בחלקה אצל יהודים, ממילא יש גם חשש ערלה וגם חיוב תרומות ומעשרות, ולא הייתי קונה בכזה מקום פירות בכלל, וירקות רק אם אתה יודע לעשר כדין, וכמובן ללא ברכה, כי יתכן שאלו פירות גוי.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום!
    בהמשך לשאלת הפונה רציתי לשאול אים בודאות הפרות לא מגיעים משטח ישראל אלא מהרשות הפלסטינית מה גם צורת הגידול אצלהם אחרת וזה ניכר על הפרות והירקות האים גם יש מה לחשוש

  2. אם אתה בטוח, אתה בטוח… אבל אני לא הייתי מציע להיות בטוח… חנות סטנדרטית המוצרים שלה עוברים את תנובה ואת השוק הסיטונאי.