פגיעת שני רכבים ברכב שלישי באותו חלק

שאלה:

כבוד הדיינים שני רכבים פגעו באותו חלק ברכב tjr האם מותר על פי ההלכה לתבוע את שני חברות הביטוח בגין ירידת ערך

תשובה:

שלום וברכה,

אני מניח שהפגיעה הייתה בשני פעמים, ולכן לא ניתן לתבוע כל אחד אלא מה שהזיק בפועל. אם הראשון עשה פגיעה קלה והוריד במקצת, ואח"כ הוסיף השני בנזק, כל מזיק חייב לשלם את החלק שהזיק, ולא ניתן לתבוע מכל מזיק את כל מחיר הגיר, והוא הדין כלפי חברות הביטוח – לא ניתן לחייב את כל חברה אלא לפי מה שכל אחד הזיק. ואם הראשון הזיק ווריד את הגיר מערכו לחלוטין, אין חובה על השני ולא על חברת הביטוח שלו.

בקיצור: אין כפל מבצעים, לא ניתן לקבל פעמים את הנזק – הן מצד ההלכה, והן מצד התחיבות של חברת הביטוח.

בהצלחה.