לספר בדיחה לאישה

שאלה:

כתוב בשו"ע אבן העזר כא' שאסור לשחוק עם אישה, עכשיו הכוונה זה צחוק של ערווב ופריצות או סתם בדיחה?? זה לא נשמע לי הגיוני שאסור לספר בדיחה! ואם אפשר מקורות תודה

תשובה:

שלום רב,

נכון, אם זה לא צחוק של פריצות או דבר המגיע לזה, זה לא כלול בסעיף הנ"ל. לא מכיר מקורות בסוגיה הזו, זה נשמע לי מסוג הדברים שאדם ירא שמים צריך להחליט בעצמו מה הוא אומר ולאן זה מגיע. אבל אולי זה כלול בדברי המשנה באבות – אל תרבה שיחה עם האישה…