תולעים בגרעיני חמניות

שאלה:

ראיתי בגרעינים שחורים בהשגחת הבד"ץ כתוב יש לבדוק לפני השימוש. האם הכוונה שבאמת כל רגעין שמפצח צריך לקחת לידו ולבדוק? או שכיון שלא מצוי מספיק שיתסכל על החבילה הכללית האם נראה בסדר?

תשובה:

שלום וברכה

לכל הפחות צריך לפתוח איזה מדגם של 15%, ולדעת רבי משה ויא המומחה הידוע בענין חובה לפתוח הכל!  האמת אומר לך, אני משתדל מאוד להמנע מלאכול גרעינים שחורים, מפצחים בתוך הפה ואז פתאום מרגישים שיש בעיה… וזה כבר מאוחר מידי…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בחזקת נקיים. אבל לפעמים בגלל האיחסון יכול להווצר שם נגיעות של איחסון, לכן יש לבדוק שאין כירסום או קורים ושאר סימני נגיעות חיצוניים. אם אין והכל נראה רגיל אין צורך בבדיקה.