חיבוק ונישוק ביום – אם חוששים שמא יבוא לידי תשמיש

שאלה:

אדם שרק שמנשק ומחבק את אשתו באמצע היום ויוצא לו טיפת נוזל אבל לא זרע ממש האם יש בזה איסור שז"ל ולכן צריך להמנע או שזה לו נחשב שז"ל

תשובה:

שלום רב,

זה אינו נחשב לז"ל ואין בזה איסור של חיבוק ונישוק. גם א"א לאסור זאת שמא יצא לו ז"ל, משום שתמיד יש לו פת בסלו באותו רגע, למרות שובדאי לכתחילה אסור לשמש ביום, אבל לא שייך לאסור וכו' שמא יביאו לידי תשמיש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ראיתי בענין זה תשובה ארוכה מהגאון בעל אמונת יהושע חתנו של הגרא"א דסלר זצ"ל שכתב שקישוי כזה הנעשה שלא בכוונה ובין איש לאשתו הנוהגים כדין, אין בו איסור, ובלבד שלא יהיה חשש זרע לבטלה.

  2. אם החשש בקישוי הוא שיצא זרע, האם מותר להביא עצמו לקישוי ולגעת בעצמו בשעות שלפני קיום עונה, באופן שברור שלא יכשל?