הטעינו לי ברב קו ערך צבור יותר ממה שמגיע לי

שאלה:

היה לי כרטיס "רב קו" שהפסיק לעבוד והלכתי למוקדי השירות על מנת להנפיק חדש. במוקד זה, ראו שיש בישן סכום מסוים של ערך צבור(הכסף בכרטיס) שלא מומש ועשו את מיטב המאמצים על מנת שערך צבור זה ישוחזר בכרטיס החדש, אך לא הצליחו והונפק בחדש ערך צבור רב יותר. האם זה נחשב גזל ? ואם כן מה ניתן לעשות בנוגע לכך?

תשובה:

שלום וברכה,

המשרד הוא שהטעין עבורך יותר מהזכות שהיה מגיע לך. הם מניח שהם עשו כן בידיעה ולא בטעות, (אין להם אפשרות להטעין את הסכום שלך אלא סכום קבוע, ולכן הם הוסיפו) ולכן אין כאן שאלה של גזל, מאחר והם עשו כן בכוונה. כמו כן אין כאן שאלה של ריבית, מאחר והם הוסיפו לך מחמת הנוחות שלהם ולא מחמת אגר נטר.

בהצלחה.