גילוח בספירת העומר מחשש שעוד מעט יתחיל אבלות על אחותו

שאלה:

לכבוד בית ההוראה שלום ישנו מכר שביקש לשאול שאלה כזאת: אחותו חולה במחלה ל"ע נמצאת במצב סופני בבית חולים, הרופאים אומרים שזה עניין של כמה שעות. השאלה היא האם יש אפשרות להתיר לו להתגלח היום או מחר כדי שאח"כ שישמור 30 יום זקן על אבלות זה לא יכביד עליו. האם יש איזה היתר לזה, ואם לא, מה הפתרון הכי מיידי? יום רביעי בלילה? אולי יום חמישי שלאשכנזים מותר להתגלח נתיר גם לו? הוא ספרדי. מה הדין לגבי תספורת גם? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה צד להתיר מחמת סיבה מצערת זו, אמנם מי שתכפו אבליו, כלומר טרם שסיים אבלות אחת התחיל אחרת רשאי להקל שערו, כלומר טיפה לגזור באופן חלקי, אבל לא ממש להסתפר או לגלח באופן ראוי, וגם זה נעשה בשעה שכבר שערו מכביד ולא כדי למנוע הכבדה. ה' יעזור שהיא תאריך ימים וה' ירפא לכל שבורי לב.