תפילין על המצח

שאלה:

שלום וברכה ראיתי אנשים שהתפילין שלהם יורד למצח ובגלל סיבות שונות הם לא מצליחים להניח את כולו מעל תחילת מקום הצמיחה ( כגון ראש מרובע או ראש עגול דבר שמצוי אצל חלק מהאנשים) ולכן רציתי לשאול לגבי תפילין של ראש שמקצתן יורד על המצח האם יוצאים בכך ידי חובה ?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאם התפילין על המצח לא מקיימים את המצוה, אין אדם שלא יכול לסדר את התפילין שינוחו טוב, פשוט צריך לכוין היטב את הקשר במידה הנכונה, ואם זה מתרופף באמצע התפילה או זז ממקומו מתקנים ומחזירים למקום, כדאי שיהיה מראה קטנה בשקית התפילין ולהסתייע בה.

בהצלחה