קידושין נאמרים בכל לשון

שאלה:

שלום לכבוד הרב
קיי"ל שהקידושין נאמרים בכל לשון אבל רק עם מדברים בלשון זה במקום ההוא שאלתי כהיום שהעולם הפך לכפר גלובלי קטן האם נאמר שכל אדם יוצא בכל לשון בכל מקום
אודה לכבוד הרב אם יאיר עיננו במקורות

תשובה:

שלום רב,

זה לא משנה אם מדברים כולם באותו מקום בשפה הזו או לא, אם האישה מבינה את השפה הזו, והעדים יודעים שזה לשון קידושין אז היא מקודשת גם אם לא מדברים כולם בשפה הזו. ראה בית שמואל אבה"ע סי' כז סק"ה שהכל תלוי במידת הבנתה, אלא שבלשון הרי את מקודשת לי או בלשון שכולם מדברים באותה שפה היא לא נאמנת לומר שלא הבינה, אבל כאשר היא מבינה ברור שלא כולם צריכים להבין מלבד העדים שחייבים לדעת שמדובר על קידושין.