צער בעלי חיים בהריגת בעלי חיים

שאלה:

יש לי כמה גוזלים של יונים בבית ואני רוצה להפטר מהם האם מותר לי לשים אןתם ברחוב וכדומה

תשובה:

שלום וברכה

יותר טוב להזמין את העירייה שיקחו אותם וימיתו אותם בלי צער. אמנם הפוסקים נחלקו אם יש איסור צער בעלי חיים בהמתתם, אבל בכל מקרה נראה שאם ישארו יסבלו יותר, כמו כן כאשר הם מפריעים לבני אדם אין איסור צער בעלי חיים, האדם תמיד קודם לבעל חי.

מקורות:

נחלקו הפוסקים האם יש איסור צער בעלי חיים גם בהריגת בעלי חיים. דעת הנודע ביהודה (מהד”ק יו”ד פג) שאין איסור צעב”ח בהריגה, והביא ראיה מחולין ז,ב שרבי הציע לחתוך את הפרסות שלהם, בכדי שלא יזיקו. ואמר לו רבי פנחס בן יאיר שיש בזה צער בעלי חיים, אז הציע רבי להרוג אותם, א”כ ראיה שאין צער בעלי חיים בהריגה. וכן נראה מדברי התוס’ ב”ב כ,א ד”ה כיון. וראה עוד ביש”ש ב”ק פרק י’ סי’ לז. אמנם בשואל ומשיב מהד”ת סי’ סה הוכיח מדברי החינוך מצווה תנא שיש איסור צער בעלי חיים גם בהריגה. וראה עוד בשיטמ”ק ב”ב שם בשם הר”י מגיאש שנראה שחולק על התוס’ ולדעתו יש איסור צעב”ח בהריגה.