פגימה בתיתורא של התפילין

שאלה:

שלום וברכה , התפילין שלי קיבל מכה בשפיץ של התיתורא ונישחק מעט האם התפילין עדיין כשרות?

תשובה:

שלום וברכה

החלק הקדמי של התיתורא מה שאחרי המעברתא כלפי הבית חייב להיות מרובע לגמרי, ראה שו"ע סי' לב סעי' לט, שחיקה כזו אם היא פוגמת או לא יש בזה הרבה כללים ותלוי עד כמה נפגם הריבע, האם יש בזה חגירת ציפורן או לא, שו”ת שבט הלוי ח”ג סי’ ב כתב שהשיעור הוא מילימטר אחד, עכ"פ תראה לתלמיד חכם שיתן חוות דעת, לא אוכל לנחש כמה נפגמה.