מה נחשב מקום פטור בכרמלית?

שאלה:

שלום וברכה, לפני דלת כניסה לבית יש מדרגה. הא מותר להוציא מהבית למדרגה חפצים בשבת. מהבית יוצאים לכרמלית. מה המידות שצריך שהמדרגה תהיה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

המדרגה אינה חולקת מקום לעצמה מהרשות שתחתיה, כלומר לצורך הענין כדי שמותר יהיה להוציא אתה צריך להחשיב אותה כמקום פטור, מקום פטור כאשר הוא ברשות הרבים אם גובהו שלושה טפחים והשטח אינו ארבעה על ארבעה הוא מקום פטור, אבל כאשר הוא בכרמלית נחלקו בזה הפוסקים ורבים סברו שהוא בטל לכרמלית, ראה רמ"א סי' שמה סעי' יט וביאור הלכה שם, ולדעת מקום פטור בכרמלית הוא רק בגובה עשרה טפחים ושאין בו רוחב ארבעה טפחים, אני משוכנע שהמדרגה שלך אינה גבוהה עשרה טפחים, ממילא אסור להוציא אליה חפצים בשבת.