דחיקת חול בהליכה בשבת על מדרכה חדשה

שאלה:

למדנו סוגיית רוק דורסו לפי תומו (שבת קכא, ב) – האם דין זה נכון גם למקרה של חידוש מדרכות שהקבלן מפזר חול, ומבחינתו המגמה היא שבהליכת האנשים זה יתפזר וימלא את החריצים. האדם ההולך הולך כרגיל

תשובה:

שלום וברכה

אני לא יודע אם יש מטרה כזו, ובודאי זה בדרך כלל לא קורה, כאשר את הולך אתה לא גורר איתך חול ובודאי אין כאן פסיק רישא לכן אין כל איסור, המטרה העיקרית שלו היא שהרוח תעשה את שלה, הוא בדרך כלל ממלא כבר את החורים אבל לא טורח לנקות אחר כך את המדרכה…