גזל כסף ורוצה להחזירו/ נטילת ידיים לקטנים

שאלה:

שלום! שתי שאלות: א. מה דין מי שראה בנאדם שנפלו לו עשרים ש"ח, ועבר והרים את הכסף על מנת לגוזלו, ולאחר מכן עשה תשובה ורוצה להחזיר את הכסף אך לא מכיר את הבעלים- מה דין הכסף? ב. ממתי צריך/ ראוי לחנך את הילדים הקטנים לנטילת ידיים לפני אכילת לחם? מה מומלץ לעשות אם הילד מסרב?

תשובה:

שלום וברכה,

א. אם הגביה לפני ייאוש ע"מ לגזול עובר בלא תגזול. ואחר ייאוש כבר אינו יכול לתקן את הגזל שאין סימן, והרי הכסף שלו.

ב. נטילת ידיים ראוי לחנך מגיל שמבינים את חשיבות הנטילה. ובכל מקרה אין צורך לכפות על כך, אלא בדרכי נועם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רנט.