ישראלית שנבעלה לגוי

שאלה:

בחורה שיצאה עם גוי, וחזרה בתשובה, ופוגשת כהן לשידוך , האם היא צריכה לספר לו את הפרט הזה?
ידוע לי שלאחר הנישואין אינה נאמנת לומר שנבעלה לגוי

תשובה:

שלום רב

בודאי שהיא חייבת לומר לו וגם להיפרד ממנו. היא אסורה לכהן מדאורייתא בין אם נודע לפני הנישואין ובין אם נודע רק לאחר הנישואין. אמנם צדקת שאם היא באה לאחר הנישואין ומספרת לבעלה הכהן שהיא אסורה לו משום שהיתה עם גוי לפני נישואיו, אינה נאמנת (כל עוד אין רגלים לדבר) כפי שכתוב בסוגיה בנדרים צ,ב. אבל ברור שלפני הנישואין כאשר היא נאמנת אין ספק שהיא חייבת לומר לו ואסור להם להינשא, ואם הם נישאים כך למרות שהיא יודעת שהיא אסורה לו, היא עוברת על איסור דאורייתא, ואינה נפטרת בטיעון של אונס "מה לעשות הוא לא מאמין לי וממילא אני מחוייבת להישאר איתו"…