לקיחת מזגן שהושאל לבית הכנסת

שאלה:

שלום רב לפני כ 4 שנים בבית כנסת שהתפללתי ביקשו מהציבור להשתתף בקניית מזגנים היה קצת קשה לתרום, אזי אמרתי לגבאי שאני קונה את המזגן ומלווה אותו לבית כנסת, שה ישאר ברשותי מכיוון שהבית כנסת היו שתי אזורים 1. איזור של התפילה 2. איזור לשיעורים – היה מדי יום שיעור דף היומי ביקשתי שהמזגן שלי יהיה בחדר שיעורים היום אני כבר לא מתפלל שם, אך עדיין תורם היום הפעילות הקיימת היחידה בבית כנסת זה רק תפילה בימי שבתות וחגים ויש שיעור קצר לאחר התפילה בבוקר בחדר שיעורים לעצם השאלה ב"ה קניתי בית ואני צריך לשים מזגנים בבית אין לי כסף מיותר בכלל, וההוצאה מאוד גדולה השאלה האם אני יכול לקחת את המזגן? באם כן השאלה שניה האם אולי מידת חסידות להשאיר אותו לבית כנסת?

תשובה:

לפי התנאי שעשית לכתחילה אתה ודאי רשאי מן הדין לקחת את המזגן, לגבי שאלתך אם יש מידת חסידות להשאיר, תמיד טוב לתרום לבית הכנסת, בודאי האויר הנעים שישקל על השיעור בבית הכנסת יעמוד לזכותך לראות שפע ברכה והצלחה בכל הענינים, אבל אתה רשאי לבחור אם להשאיר או לא.

יישוב טוב וכל הברכות.