להמתין למאחרים באמירת קדיש – המשך

שאלה:

בהמשך לתשובה 229381 : יש מצבים שבדרך כלל רק מניין מצומצם הגיע בזמן להתחלת התפילה ורוב הציבור הגיע אחרי כן כל אחד בזמן האיחור שלו. יוצא שהמאחרים שהם רוב הציבור לא תמיד מספיקים להתחיל את העמידה עם החזן ולכן הם מסיימים את העמידה יותר מאוחר מאשר מי שהגיע בזמן. האם במקרה הזה ניתן לומר ש הסברה היא שיש ללכת לפי מי שהיגיע בזמן לתפילה אע"פ שהוא לא הרוב. אחרת אין משמעות לקביעת זמני תפילות ונותנים פרס למאחרים.

תשובה:

בהחלט יש סברא כזו, אבל יש לשים לב במקרה כזה להתחיל עשרה אנשים יחד שמונה עשרה, שלפי המשנה ברורה רק כך נחשב תפילה בציבור.