כתבו ששי בלי יו"ד / הי"ו ע"ש האב שנפטר – האם הכתובה כשרה?

שאלה:

בכתובה שלי חסרה אות, הרב רשם יום ששי במקום שישי. בנוסף רשום הי"ו על שם האב ולאחר שנאמר לרב שהאב נפטר רשם על מילה זו ז"ל. האם הכתובה כשרה ואם לא מה צריך לעשות

תשובה:

שלום רב,

הכתובה כשרה למרות שכתבו יום שישי בלי יו"ד. וכך כותבים גם לכתחילה, ראה שו"ע אבה"ע סי' קכו סעי' ב' שיום שישי כותבים חסר בלי יו"ד משום שכך זה מופיע בתורה.

לגבי הכתיבה הי"ו לאחר שם האב למרות שהוא אינו בין החיים. כבר דנו בזה הפוסקים האם הכיתוב הי"ו לאחר שכותבים יוסף בן שמעון, מתייחס ליוסף עצמו שהוא במקרה זה החתן או לשמעון שהוא אביו ואינו בין החיים. ראה ש"ך חו"מ סי' מט ס"ק יד שהאריך בזה, ולדעתו אפשר לכתוב נר"ו או שליט"א והכוונה היא ליוסף ולא על השמעון – שם האב. ומ"מ לדעת הרמ"א שם הכוונה היא דווקא לשם האב. לכן נראה שכדאי לתקן את הכתובה הזו.