ייעוץ בשידוך

שאלה:

שלום וברכה! יש לי שאלה לגבי שידוך שירד ממש עכשיו ואני יכולה להחזיר אותו על ידי. אך אני לא חושבת שיש טעם אך לא בטוחה כיוון: 1.הבחור הוא בן יחיד בלי אחים ואחיות 2. אביו קשור לבן זה עד כדי כך שאמר לנו שהוא לא ממשיך עם השידוך רק אם יש הסכמה מצידי לגור איתם, ההורים של הבחור באותו בית. ואני לא הסכמתי לכך בשום אופן אז ערבנו גוף שלישי שיגשר ביננו והוא בסוף הגיע להחלטה שבסדר הוא מסכים שנגור במרחק כמה צעדים מביתו. 3. אבא שלי והוא הגיעו להסכמים לפני הווארט בענין הכספי אבא שלי ואביו של הבחור חתמו, בערך שבועיים אחר כך אחרי שסגרנו ווארט (עדיין לא התארסנו) הוא טוען שהוא לא חתם ולא כלום הוא היה בלחץ ולכן הכל בטל ומבוטל!! 4.אבא שלי מאוד כועס עליו והוא אמר עד כדי שהוא לא רוצה לראות אותו והשנאה של אבא שלי כלפיו גרמה לי גם לשנוא את האבא שלו 5. אני באה מבית חרדי דורי דורות ולעומת הסבתא של הבחור חילונית לגמרי וגם טיפוס מאוד קשה במיוחד וזה קשה לי לראות אותה והם בקשר מאוד הדוק עם הסבתא 6. הבנתי שהאבא של הבחור הוא לא יציב בדעתו הוא משתנה לעיתים קרובות כך שתוך שנייה הוא הוריד את השידוך ובסוף הוא רוצה להחזיר אחרי הסבל שגרם לי בגלל זה אני מפחדת שמדובר בבן אדם שכל דבר קטן שהבן שלו יגיד לו הוא יגיד לו להתגרש!!התיעצנו עם כמה מכרים קרובי משפחה והם אמרו לנו שזה לא פשוט בכלל ועדיף להוריד את השידוך עכשיו ולא להתגרש, ולפי איך שהכרנו אותו הוא מסוגל בפרט שהגיע מבית לא שומר תורה ומצוות! 7. לא נקשרתי לבחור כבר פפגישה ראשונה זה לא היה נראה לי אך ההורים שלי אמרו לי לנסות אז המשכתי עד פגישה רביעית שרציתי מאה אחוז להוריד אך ההורים שלי התעקשו ואמרו מי יודע אולי זה השידוך שלך הכל זורם יפה עם ההורים הבחור בחור טוב אולי אחר כך אחרי שתסגרי אולי לאט לאט… ואחרי הווארט ואפילו הפגישה השביעית הרגשתי שזה זורם אבל לא הרגשתי משהו מיוחד בכלל בנתיים זה על מצב שזה ירד לגמרי אבל הם חוזרים בהם וזה תלוי אני לא מרגישה שום דחף להמשיך חוץ מכך: 1. הבחור עדין נפש בחור עם מידות טובות לכן אני מפחדת להפסיד 2. ואיך אני יכולה לדעת שאני לא מפסידה את השידוך שלי? 3.ואני גם מפחדת מקפידה מצד הבחור למרות שאביו הוא זה שהוריד את השידוך ואני מרגישה קצת פגועה וכעוסה אשמח לתשובה ברורה ומהירה כיוון שזה דחוף לי עד מאוד!!!

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן בעיה מסויימת, בחור שמסכים להוריד שידוך אחרי ווארט רק בגלל שאבא שלו לא רוצה לעמוד בהתחייבויות, הוא אכן מידי תלותי באבא וחסר עמוד שדרה, ואם האבא לא יציב ויש דרישה ממש לחיות בצמוד, יש כאן משהו לא בריא, לכן הגם שלהוריד שידוך על כזה דבר אינני יודע ומצריך המון שיקול הדעת, אם כבר ירד, ובלאו הכי את לא התחברת לבחור הזה, והוריך בין כך מתנגדים, אינני יודע אם הייתי חוזר מעצמי לדבר כזה. אבל אינני יכול לייעץ לך באופן אחראי כיון שאינני מכיר אף אחד מכם, ואולי הוא באמת משהו מיוחד במינו ואולי אתם מאוד מתאימים [לא נשמע כל כך אבל אולי], לא אחראי מצידי לייעץ, אבל חובה להתייעץ היטב עם אנשים חכמים שמכירים את שניכם ואת המצב, ולא להיות פזיזים בענין זה. פחד מקפידה אין כמובן כיון שלא את הורדת. בנוגע להפסד השידוך, צריך לקבל החלטה מושכלת בלי לחץ מיסטי, אם עושים מה שהשכל מחייב לא מפסידים שידוך, העיקר להתייעץ טוב.

בהצלחה רבה והחלטות נכונות!