פוריות אצל הגבר, תורשה?

שאלה:

אני נשוי שנה וכמה חודשים, ועדיין לא זכינו לפרי בטן ,לפי מה שאומרים אין מה להילחץ לפחות שנתיים, ואז לעשות בדיקות אך נודע לי שלאבא שלי הייתה בעיה כל שהיא (נולדתי לאחר 7 שנים) לכן רציתי לדעת אם אני יכול לעשות בדיקה על עצמי והשאלה א' האם זה מותר על פי ההלכה ב' א"כ איפה מומלץ לעשות ואיך ג'האם כדאי לי לעשות עכשיו או לחכות שנתיים אפילו שיש סיכוי שהבעיה תורשתית?

תשובה:

שלום רב,

לגבי שאלתך אם הבעיה היא תורשתית או לא, למיטב ידיעתי הסיכוי שיש בעיה תורשתית היא נמוכה מאד. אין כלל ברזל כמה זמן להמתין עד לבידקה הנ"ל. הטוב ביותר הוא לפנות למכון פוע"ה ולהתייעץ איתם מתי לבדוק ואיזה בדיקה לעשות.

בהצלחה