מוצרים שאינם חמץ – אחרי פסח

שאלה:

שלום רב, רציתי לשאול על חמץ שעבר עליו הפסח או שהוא לא נקרא ככה. בפסח היה לי קערה עם מלח בישול ושמתי אותו במקרר ולא מכרתי ולפסח קניתי מלח כשר לפסח, עכשיו מותר להשתמש במלח הזה שוב? כנל כך לגבי סוכר, האם צריך לחשוש שבפנים אולי יש גרגרי חמץ? בנוסף, הייתה לי קופסה עם קפה שחור היא לא נמכרה עכשיו מותר להשתמש בקפה הזה? כי ידוע לי שקפה שחור הוא כשר לפסח ואין שם חמץ. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

כל המוצרים האלו אינם חמץ. נכון עשית שלא השתמשת בהם בפסח עצמו אבל למרות שלא נמכרו ניתן להשתמש בהם אחר הפסח ללא חשש. היה מומלץ למכור בפסח מהחשש אולי יש בהם איזה פירור, אבל לאחר שלא מכרת לא צריך לחשוש לענין שימוש עכשיו.

ערב טוב.