קדיש על אח שלא ידוע אם הוא בחיים או לא

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול, האם מותר לי להגיד קדיש על אח חורג(הבן של אבא שלי לפני הנישואין)? אני לא מכיר בו והוריי לא רוצים להגיד לי האם הוא בחיים או לא. אמרו לי לפני 5 שנים שהוא חולה במחלה ולא ידוע מה איתו ואני לא יודע אם הוא נשאר בחיים. אבי מורי לא מספר כלום עליו אני מאוד אשמח אם תשיב לי על זה.

תשובה:

שלום רב,

כל אדם יש לו חזקת חיים, ולא אומרים עליו קדיש עד שיודעים שהוא נפטר. אין סיבה לומר שהוא נפטר גם כאשר אמרו לך שהוא חולה. מלבד נקודה זו, הבן אינו אומר קדיש כאשר יש לו הורים והם מקפידים שהוא לא יאמר קדיש.