פרווה שנאפה יחד בתנור עם דג – לאוכלו עם בשר

שאלה:

תנור שבתוכו שתי תבניות. אחד דגים והשני תפוחי אדמה. 1 האם מותר לאכול את תפוחי האדמה עם בשר? 2. מה הדין אם הדגים עטופים בנייר כסף?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות, המיקל יש לו על מה לסמוך, בודאי כאשר הדג עטוף, אבל לכתחילה יש להמנע.

מקורות:

ראה ט"ז סי' קטז ס"ק ב שלחם שנאפה עם בשר באותו תנור מותר לאוכלו עם דגים, אלא שנדונו שם הוא רק לגבי ריחא, אבל בתנורים שלנו שיש חשש זיעה, החמיר בזה בס' חלקת בנימין שם ס"ק יא, וכן הובא באהל יעקב סי' קח הערה כה מהגר"מ שטרנבוך ועוד מורי הוראה להחמיר, אלא שהביא שם מהגר"ד פיינשטין להקל, וכן הביא שצידד בעל שו"ת אבני ישפה בצירוף שבזמנינו אולי נשתנו הטבעיים וזה פחות מזיק, וכן הביא שם להקל מבעל הילקוט יוסף במקרה מסויים.