נקב בחגורת רצועות בשבת

שאלה:

קניתי חגורה שעשויה גומי באופן הבא: למעשה זוהי צמה רחבה של הרבה רצועות גומי דקות. הרצועות צפופות מאוד. בחגורה אין חורים, אלא שהחלק שבאבזם שבחגורה רגילה מושחל לתוך החורים, בחגורה זו מושחל בתוך הצמה בין רצועות הגומי שמרכיבות את הצמה, כך שלמעשה נוצר מין נקב בחגורה. אלא שברגע שפותחים את החגורה, רצועות הגומי חוזרות למצבן המקורי והנקב "נעלם". האם מותר בשבת לחגור חגורה כזו? או שמדובר בנקב שאסור לעשותו בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אם הנקב נעלם מיד כשהאבזם יוצא משם אין כאן כל עשיית נקב וזה מותר בהחלט בשבת.

שבוע טוב.