תביעת עוגמת נפש בגין מקח טעות

שאלה:

קניתי רכב חדש ונמצאה בו תקלה שחייבה להשאיר את הרכב במוסך של החברה חודשיים,החברה סיפקה לי רכב חילופי הנזק הישיר שנגרם לי הינו בסך 2000₪ ואת זה החברה מוכנה לשלם השאלה אם מותר לי לתבוע גם עגמת נפש מכח דינא דמלכותא או מכח מנהג המדינה כי לפי מה שידוע לי לפי ההלכה לא מגיע לי אלא אם כן זה צער במקום נזק כמו שהגמרא מסבירה בהחובח

תשובה:

שלום וברכה,

בהלכה אין מקום לתביעה של עגמת נפש. מלבד שחובל בחברו שמשלם גם צער כמו שהבאת בשאלה. אבל כאשר לא הייתה הכאה בידיים, אלא עגמת נפש ממסחר או מנזק עקיף, אין חיוב לשלם עבור הצער.

אתה יכול למקש מהם פיצוי על עגמת נפש מצד שרות לקוחות של החברה ולא מצד תביעת ממון. וזאת בתנאי שתסביר ברור שלפי הלכה אין מקום לתביעה על כך, ולכן אתה לא תובע מהם, אלא אתה שואל אם הם מעוניינים לפצות אותך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם יש לו היתר לתבוע בערכאות, יכול לתבוע את כל מה זכויותיו שם.
    אין תוקף לדינא דמלכותא לבטל הלכות של השולחן ערוך.