מתיר קשר בשבת

שאלה:

שלום ע"פ הדין שכל מה שאסור לקשור בשבת אסור להתירו, מה הדין בשקית שקשרתי אותה לפני שבת שתהיה סגורה למשך למעלה משבוע, ובשבת רוצה לפתוח אותה אחרי שעברו שבוע ימים, רוצה לפתוח אותה, מותר?

תשובה:

לא הבנתי את השאלה, אם מדובר בקשר כפול בכל מקרה אסור לפותחו בשבת, אפילו לא נעשה לשבוע, ראה רמ"א בתחילת סי' שיז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נניח בקשר על גבי קשר לפוסקים שמתירים, או אפ' לאשכנזים אז לא קשר ע"ג קשר אלא אם עשה קשר עניבה שכזה גם הרמ"א מיקל, אז מצד קשר אומן אין בעיה אבל מצד שזה נעשה לקיימא כן בעיה, על זה אני שואל האם מותר לפתוח בכה"ג.

  2. עניבה לבד היא לא קשר כלל, אבל בעניבה על קשר וכ"ש קשר על קשר, אם זה היה זמן ארוך אסור בשבת לפתוח. מה שאסור לקשור אסור גם לפתוח.