יחסי אישות וזרע לבטלה

שאלה:

כבוד הרב שלום רב, אשתי ואני חוזרים בתשובה כבר מעל חודש וב"ה אני עומד בתאוותי ביניהן נושא זרע לבטלה. היום היה מקרה עם אשתי שרציתי לקיים יחסי אישות איתה ולפני קיום היחסים ממש היא גרמה לי עם ידה להוצאת זרע לבטלה. אני ממש מרגיש רע עם זה ורציתי לשאול מה הדין במקרה כזה. האם זה נחשב זרע לבטלה או שמה יש מקום בדיעבד להקל.

תשובה:

שלום וברכה

לעיתים זה קורה בשלב המקדים שלפני קיום היחסים, כמובן יש להשתדל שזה לא יקרה אבל לא ניתנה תורה למלאכי השרת וזה קורה, אין צורך לעשות על זה תשובה רק להשתדל להבא, ולהמשיך לעלות ולהתעלות בדרך התורה הק' בשמחה ובקירבה עצומה לבורא עולם.

בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. זה קורה גם אצל חרדים ודתיים שהיא נוגעת באיברו? אבקש לקבל תשובה בהקדם אם אפשר כי זה מאוד חשוב לי. ויותר מכך אבקש לא לפרסם את שאלתי. תודה רבה.

  2. לא יודע. צריך להשתדל שלא יקרה. אני מצטער, אבל אין לי דרך להשיב על תגובות ללא דרך פרסומו באתר. אבל אין דרך לדעת מי השואל. (האפשרות לשלוח שאלות שלא יפורסמו באתר קיימת רק בשאלות עצמן ולא בתגובות).

  3. נראה שהשואל יבין בטעות ש"צריך להשתדל שלא יקרה" הוא על עצם הנגיעה שודעי מותרת. צריך להשתדל שלא יבוא להוז"ל.
    חשוב שידע ולא יתייאש. הקישור לזה כבר יגיע אליו. ישר כח