טבילת כלים – הסרת המדבקות

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, האם צריך תמיד בכל מקרים להסיר את המדבקות שהם על כלים חדשים לפני טבילתן ? האם זה תמיד נחשב כחציצה ? או האם קיימים אופנים שאפשר להשאיר אותם ? תודה רבה שלמה

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה אין כל ספק שיש להסיר את כל המדבקות, שכן לכתחילה גם מיעוט שאינו מקפיד צריך להסיר, אמנם בדיעבד זה תלוי בנסיבות, כאשר אינו מקפיד להסירן ומסכים להשתמש בכלי כך, בדיעבד עלתה טבילה, אבל כאשר הוא מקפיד על כך, וכגון שהמדבקה בפנים הכלי ולא מגבו, או שירדה מעט וכדומה, אפילו בדיעבד לא עלתה לו טבילה. וכיון שקשה להגדיר מתי מקפידים, ודאי יש להקפיד להסיר היטב את המדבקות ושאריות הדבק במידה וישנו.